Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Coronavirus: Italia a depășit China…

Coronavirus: Italia a depășit China după numărul de decese

Italia a depășit China după numărul de decese înregistrate din cauza noului tip de coronavirus, COVID-19. Conform datelor oficiale în timp real, publicate de worldometers.info, bilanțul deceselor provocate de coronavirus în Italia a ajuns la 3 405, comparativ cu 3 245 în China.

Datele oficiale arată că în prezent, în Italia au fost diagnosticate cu COVID – 19 puțin peste 41 de mii de persoane, în timp ce în China numărul celor infectați este de aproape 81 de mii.

Peste 99% din cei care au murit în Italia din cauza coronavirusului sufereau de alte afecţiuni medicale, sunt datele unui studiu realizat de autoritatea de sănătate din Italia publicat de Bloomberg.

Studiul arată că doar 0,8% din cei care au murit nu mai sufereau de alte boli şi aveau un istoric medical sănătos. Aproape jumătate din victime au suferit de alte trei boli în trecut, iar o pătrime a avut una sau alte două boli cu care s-a confruntat.

Media de vârstă a persoanelor care au decedat de coronavirus în Italia este 79.5 ani, cu 17 persoane până în 50 de ani decedate până pe 17 martie. Toate persoanele sub 40 de ani decedate se confruntau deja cu probleme serioase de sănătate.

În timp ce guvernul lui Conte vrea sa extindă carantina naţională şi în luna aprilie, cercetătorii caută soluţii cu disperare pentru a pune capăt pandemiei.