Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cod Roșu de ninsori în…

Cod Roșu de ninsori în județul Botoșani din România. A fost închisă circulația spre județele Iași și Neamț. Sute de persoane au rămas blocate în mașini pe drumurile înzăpezite

Sursa foto: Facebook/Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani

Ninsorile abundente și viscolul au creat numeroase probleme în noaptea de miercuri spre joi, în județul Botoșani, România, unde au fost înregistrate 751 de apeluri de urgență de la cetățeni care solicitau sprijin pentru că au rămas înzăpeziți cu autovehiculele, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, transmite Libertatea. Și în județul Neamț au fost probleme din cauza vremii, iar zeci de copii şi adulți au fost cazați la internate și cămine pentru că nu și-au putut continua drumul.

În urma intervenției, 424 de persoane din 207 autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naționale și județene au fost salvate de pompierii militari și voluntari, în ultimele 24 de ore. Din cauza vremii, toate drumurile din Botoșani și Iași au fost închise în timpul nopții.

În ultimele ore, eforturile pompierilor din Botoșani și Suceava, a militarilor, polițiștilor de frontieră și drumarilor s-au concentrat pe misiunile de salvare a persoanelor care au rămas cu autovehiculele înzăpezite pe drumul care leagă Botoșaniul de Suceava. 71 de persoane au fost transportate de către pompieri și polițiști de frontieră, în municipiul Botoșani, dar misiunea continuă, transmite sursa citată.

Codul roșu de vânt și ninsori abundente a fost prelungit pentru mai bine de jumătate din județul Botoșani, până la ora 10:00. De asemenea, tot până la ora 10:00, este în vigoare un cod roșu de vânt și ninsori abundente pentru zona joasă a județului Suceava. Începând cu ora 04:00, și jumătatea estică a județului Neamţ, care include şi municipiul Roman, este sub avertizare cod roșu de ninsori şi viscol.