Cele mai puternice femei din lume: Activista Greta Thunberg încheie topul Forbes

Revista Forbes a publicat topul celor mai puternice femei din lume în acest an, fiind incluse politiciene, artiste, activiste, femei de afaceri etc. Pe locul întâi s-a clasat, pentru al nouălea an consecutiv, cancelarul german, Angela Merkel, fiind urmată de către Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene.

Președinta Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, Nancy Pelosi, care a inițiat recent procedura de impeachment împotriva președintelui Donald Trump, ocupă locul trei, iar președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a clasat pe a patra poziție.

Totodată, în clasamentul celor mai puternice femei au mai fost incluse: jurnalista Oprah Winfrey – locul 20, premierul Noii Zeelande, Jcinda Arden – locul 38, regina Elisabeta a II-a – locul 40, Ivanka Trump, consiliera președintelui SUA – locul 42.

Topul îl încheie activista de mediu Greta Thunberg, care face parte dintre cele 23 de persoane noi incluse în ediția curentă. „Ea a devenit o senzație mediatică, stârnind rapid atenția altor tineri care îi împărtășesc preocupările”, menționează Forbes.

Colaj: forbes.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *