Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Candidații opoziției vor ocupa 20…

Candidații opoziției vor ocupa 20 din 45 de locuri în Duma orașului Moscova

Foto: rambler.ru

La 8 septembrie în Rusia a avut loc o zi unică a alegerilor, în cadrul căreia au fost aleși guvernatori în 16 regiuni, iar moscoviții au votat la alegerile pentru Duma orașului. Astfel, după prelucrarea a 99,47% din protocoalele comisiilor electorale, datele arată că în noua Dumă a Moscovei se vor regăsi 20 de candidați înaintați și susținuți de partidele parlamentare de opoziție.

Interfax notează că în Dumă vor intra 13 candidați din partea Partidului Comuniștilor, 3 candidați din partea partidului social liberal „Iabloko”, condus de Grigori Iavlinski, 3 candidați din partea „Spravedlivaia Rossia”.

Conform RIA Novosti, datele de la ora 06.30 indică o prezență medie a votanților la alegerile pentru Duma Moscovei de 21,69%, comparativ cu alegerile precedente, când la urne s-au prezentat 21,04% dintre alegători.

Duma orășenească a Moscovei are 45 de membri și gestionează un buget de 43 de miliarde de dolari. Până acum aceasta a fost dominată de reprezentanții partidului „Rusia Unită”.

Alegerile de duminică vin după o lungă perioadă de proteste izbucnite după ce mai mulți reprezentanți ai opoziției au fost împiedicați să candideze. Manifestațiile de protest ale opoziției au fost, de cele mai multe ori, întrerupte de intervențiile în forță ale poliției, care a reținut numeroși participanți.

Foto: rambler.ru