Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autorul celor 17 crime din…

Autorul celor 17 crime din Florida ar putea pleda vinovat pentru a evita pedeapsa cu moartea

Nikolas Cruz, suspectul în vârsta de 19 ani, bănuit că a comis atacul pe coridoarele liceului din Parkland, Florida, soldat cu moartea a 17 persoane, a fost pus sub acuzare, iar avocatul acestuia a precizat că inculpatul este dispus să pledeze vinovat, informează The Independent.

Howard Finkelstein, avocatul inculpatului acuzat ca fiind autorul celor 17 cazuri de crimă premeditată la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland a declarat pentru NBC că clientul său este dispus să pledeze vinovat pentru a evita pedeapsa cu moartea și a permite comunității traumatizate să evite un proces de judecată de lungă durată și să meargă mai departe.

„Aceasta este o oportunitate de a pune în judecată cauza penală, de a ajuta familiile victimelor să încerce să-și restabilească viețile, să se vindece comunitatea și să înțelegem cum am putea împiedica să se întâmple astfel de lucruri”, a declarat Howard Finkelstein pentru CNN.

Inculpatul, Nicolas Cruz, a fost acuzat de 17 cazuri de crimă premeditată la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland la data de 14 februarie. Cruz a recunoscut în fața autorităților că el  a fost „omul care a intrat în campusul școlii înarmat cu un AR-15 și a început să tragă în studenții pe care i-a văzut pe coridoarele școlii” .

Totodată, s-a aflat că tânărul de 19 ani era pe radarul autorităților încă din 2016. Șeriful a anunțat poliția că primise 20 de reclamații în ceea ce îl privea.