Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Accidentul feroviar produs în Grecia.…

Accidentul feroviar produs în Grecia. Ministerul de Externe: „Nu avem informații despre cetățeni ai R. Moldova care să fi avut de suferit”

Sursa foto: Reuters

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că s-a autosesizat ca urmare a producerii în dimineața zilei de miercuri, 1 martie, a unui accident feroviar între un tren marfar și unul de pasageri, în apropierea orașului Larissa, Grecia.

Reprezentanții Ministerului susțin că în prezent nu dispun de informații despre cetățeni ai R. Moldova care să fi avut de suferit în urma accidentului.

„Potrivit informațiilor preliminare obținute de către ambasada țării noastre de la Atena, 36 de persoane sunt decedate și 66 persoane sunt rănite (…). Responsabilii de la ambasadă rămân în contact cu autoritățile elene pentru a acorda asistență în funcție de solicitări.

În cazul în care este necesară acordarea unei asistențe din partea misiunii noastre diplomatice, datele de contact pot fi găsite mai jos: adresa Ambasadei R. Moldova în Republica Elenă: 20, G. Bakou str., Athens, Greece; pagina de Facebook: Ambasada Republicii Moldova în Grecia/ Embassy of Moldova to Greece; site-ul misiunii diplomatice: https://bit.ly/3kC9GEg; numărul de telefon: +30 699 793 9458”, arată un comunicat al MAEIE.

Două trenuri s-au ciocnit frontal în Grecia. Cauza celui mai mortal accident feroviar din Grecia din ultimele decenii rămâne neclară, transmite Reuters.

Un tren interurban de pasageri care circula dinspre Atena spre orașul Salonic, în nordul țării, s-a ciocnit cu mare viteză cu un tren de marfă în afara orașului Larissa, în centrul Greciei, a declarat guvernatorul regiunii Thessalia.

Impactul a produs un incendiu în mai multe vagoane de pasageri, provocând arsuri mai multor navetiști care au fost transportați de urgență la spital.