Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Republica Moldova va primi 30…

Republica Moldova va primi 30 de milioane de euro asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene

Comisia Europeană a aprobat debursarea tranșei a doua din cadrul Programului de asistență macrofinanciară pentru Republica Moldova în valoare de 30 de milioane de euro, a anunțat într-un comunicat de presă Ministerul Finanțelor.

Decizia a fost luată după ce Republica Moldova a realizat integral acțiunile prevăzute în Memorandumul de înțelegere privind asistența macrofinanciară, care includeau măsuri importante în domeniile guvernanței sectorului financiar, a sectorului public, lupta împotriva corupției și spălării banilor, domeniul energiei și a climatului de afaceri și implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

„În context, Comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni a apreciat pozitiv eforturile depuse de Republica Moldova în realizarea reformelor, precum cele ce vizează îmbunătățirea sistemului de justiție și combaterea corupției”, a anunțat Ministerul Finanțelor.

A doua tran șă este alcătuită din 10 milioane de euro sub formă de grant și 20 de milioane de euro sub formă de împrumut pe termen lung, cu dobândă scăzută.