Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Președintele unei asociații de colectare…

Președintele unei asociații de colectare a metalelor vorbește despre o „situație alarmantă” în domeniu: „Se exercită o presiune enormă să lucrăm cu agentul economic care dorește să preia controlul pe piață”

Președintele Asociației moldovenești de reciclare și colectare a metalelor feroase și neferoase (AMRCMFN) Ion Drăniceru, susține că se încearcă o reîmpărțire sferelor de influență pe piața din domeniu. El a refuzat să dea nume și să ofere mai multe detalii, dar spune că o va face, dacă situația nu se va schimba.

Într-o conferință de presă organizată joi, 23 iulie, acesta a menționat că „cineva, noi știm cine, încearcă să preia controlul asupra tuturor proceselor ce țin de piața metalelor”.

„Dorim să ni se permită să activăm în continuare, fără a fi presați, intimidați sau persecutați. Suntem gata să oferim nume concrete organelor responsabile ale statului, însă doar în cazul în care vom avea siguranța că acestea nu sunt controlate de nimeni.

Asupra noastră se exercită o presiune enormă în ultimul timp ca să fim determinați să lucrăm cu agentul economic care dorește să preia controlul asupra pieței metalelor. În baza unor informații false furnizate Procuraturii Generale, se pregătesc ample percheziții la agenții economici ce nu vor să facă parte din jocurile ce țintesc preluarea controlului asupra pieței metalelor.

Vrem să fim lăsați în pace, să activăm cu cine vrem noi”, a subliniat Drăniceru, menționând că reprezentanții din domeniu sunt supuși presiunilor de câteva luni.

Ion Drăniceru a precizat că asociația a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice la 7 iulie și numără circa 20 de companii din domeniu.