Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Președintele Moldovagaz: R. Moldova va…

Președintele Moldovagaz: R. Moldova va plăti 1 193 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze naturale, în aprilie

Prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de concernul rus Gazprom către Moldovagaz va fi de peste 1 193 de dolari pentru mia de metri cubi în luna aprilie. Un anunț în acest sens a fost făcut de către președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban.

În luna aprilie, prețul de achiziție al gazului rusesc va constitui 1 193 de dolari pentru mia de metri cubi.

„Prețul de achiziție al gazelor naturale în aprilie se va ridica la 1 193 de dolari SUA per mia de metri cubi pentru SA „Moldovagaz”, a scris Vadim Ceban pe canalul său de Telegram.

În martie, președintele Consiliului de administrație al Modovagaz a declarat că în aprilei prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de concernul rus Gazprom către Moldovagaz ar putea fi de peste 1000 de dolari pentru mia de metri cubi. Detalii aici

Potrivit președintelui Consiliului de administrație al Moldovagaz, de la începutul războiului din Ucraina, prețul petrolului a crescut cu 15-20%.

În luna februarie, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de concernul rus Gazprom către Moldovagaz a fost de 563 de dolari pentru mia de metri cubi. 

În prezent, cetățenii achită un tarif de 15 lei și 18 bani, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaze naturale. ANRE a aprobat, pe 28 ianuarie curent, prețul final de 14 lei și 06 bani fără TVA, ceea ce constituie 15 lei și 18 de bani cu TVA inclus pentru un metru cub de gaze naturale, tarif care este afișat în facturi din ianuarie.