Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Guvernul alocă 5,6 milioane de…

Guvernul alocă 5,6 milioane de lei pentru achitarea indemnizațiilor unice destinate angajaților infectați cu COVID-19 la locul de muncă

Guvernul a mai alocat încă 5,6 milioane de lei din fondul de intervenție pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților infectați cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Cele 5,6 milioane de lei urmează a fi repartizate sub formă de indemnizație unică în mărime de 16 mii de lei, pentru 352 de persoane infectate cu COVID-19. Este vorba despre 18 angajați ai Ministerului Justiției, 8 persoane din cadrul Ministerului Apărării, 6 angajați ai Serviciului de Protecție și Pază de stat și 320 de persoane din instituțiile bugetare și instituțiile medico-sanitare publice din subordinea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Până în prezent, în R. Moldova au fost infectați cu noul tip de coronavirus 2 239 de angajați din sistemul de sănătate. La începutul lunii iunie, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, anunța că doar circa 800 dintre aceștia au primit indemnizația unică din partea statului.