Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ ANRE propune noile tarife…

DOC ANRE propune noile tarife la energia electrică pentru consumatorii Premier Energy și FEE Nord

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a propus noile tarife pentru energia electrică livrată clienților Premier Energy și Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE Nord).

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, purtătoarea de cuvânt a ANRE, Galina Sanduța, ne-a comunicat faptul că, pentru consumatorii Premier Energy ANRE propune o majorare de 1,92 lei per kWh față de 2,78 lei per kWh cât a solicitat furnizorul.

Actualmente, consumatorii Premier Energy achită 2,04 lei per kWh pentru energia electrică.

Pentru FEE Nord ANRE propune majorarea tarifului până la 2,25 lei per kWh. Furnizorul a solicitat 3,06 lei per kWh față de 2,04 lei cât este acum.

Premier Energy, cel mai mare furnizor de energie electrică din R. Moldova, a formulat pe 4 ianuarie curent o solicitare către ANRE prin care a cerut aprobarea unui tarif aproape dublu la energia electrică. Astfel, compania a solicitat un tarif de 2,79 de bani per kWh, față de 1,51 lei per kWh așa cum este acum.

În scrisoarea reprezentanților Companiei Premier Energy expediată către ANRE, se menționa că noile tarife solicitate ar trebui să fie aplicate începând cu luna viitoare.