Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Premier Energy a solicitat…

DOC Premier Energy a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifului la energie electrică: a cerut un preț aproape dublu per kWh

Premier Energy, cel mai mare furnizor de energie electrică din R. Moldova, a formulat la 4 ianuarie curent o solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) prin care a cerut aprobarea unui tarif aproape dublu la energia electrică. Astfel, compania solicită un tarif de 2,79 de bani per kWh, față de 1,51 lei per kWh cum este acum.

În context, în scrisoarea reprezentanților Companiei Premier Energy expediată către ANRE, se menționează că noile tarife solicitate ar trebui să fie aplicate începând cu luna viitoare.


Premier Energy solicită să fie aprobate și publicate următoarele prețuri de furnizare a energiei electrice, care să fie aplicate nu mai târziu de 1 februarie 2022:

Tot în solicitarea făcută către ANRE, reprezentanții companiei își motivează solicitarea de ajustare a tarifelor la energie electrică și prin faptul că „recentele decizii de modificare a prețului pentru Furnizorul Central „Energocom” generează un deficit lunar de circa 100 de milioane de lei pentru Premier Energy, astfel fiind necesară ajustarea corespunzătoare a prețului la energie electrică într-un timp cât mai scurt pentru consumatorul final pentru a asigura existența fluxurilor financiare pentru a putea achita Furnizorul Central, care la rândul său va trebui să achite centralele de termoficare, care să poată achita respectiv furnizorul Moldovagaz/Gazprom”.

Solicitarea Premier Energy:

Solicitarea companiei Premier Energy a fost recepționată de ANRE și publicată luni, 10 ianuarie, pe site-ul instituției, urmând să fie ulterior examinată în ședință.

În prezent, consumatorii casnici achită 1,51 de lei pentru un Kilowatt de lumină.