Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Compania Rogob a devenit acționar…

Compania Rogob a devenit acționar unic al Casei de Comerț „Gemenii”

Prin intermediul „Twins Estate” SRL, compania Rogob a devenit acționar unic al Casei de Comerț „Gemenii” SA. Potrivit Svetlanei Buza, care este conducător al „Twins Estate SRL”, tranzacția a fost transparentă și a fost deja încheiată.

La 16 aprilie curent, compania „Twins Estate” SRL a primit acordul Consiliului Concurenței de a prelua controlul unic asupra „Consens Imobil Invest” SRL, care are aceeași adresă juridică cu SA Gemeni.

„Twins Estate” SRL a fost înrgistrată la doar câteva zile înainte ca tranzacția să fie încheiată. Conform eData, compania a fost înregistrată în luna martie, fiind fondată de „Rogob” SRL, și având-o cunducătoare pe Svetlana Buza.

Noul proprietar al Casei de Comerț „Gemenii” susține că intenționează să modernizeze centrul comercial: „Aceasta presupune transformarea centrului comercial într-o platformă modernă de comerț, astfel ca să devină atât o afacere de succes, cât și să asigure confort pentru absolut toți clienții noștri. Intenționăm să păstrăm actualul brand al Casei de Comerț Gemenii”.

Firma de Producţie şi Comerţ Rogob, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din R. Moldova, este și proprietara Magazinului Universal Central UNIC.

Anterior presa a scris că Poroşenko a deținut 47,86% din acţiunile SA „Gemeni”, prin intermediul firmei „Geomold” care era condusă de Oleksii Moskalenko, un alt cetăţean ucrainean. Fondator era însă un off-shore din Cipru, Tamarix Limited, cu un capital social de peste 52 mln. de lei. În 2005, nişte acţionari ai SA „Gemeni” susţineau că Poroşenko deţine acţiuni anume printr-un off-shore.