Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   A fost reluat importul de…

A fost reluat importul de energie electrică din România – date de la „Moldelectrica”

Datele Moldelectrica indică faptul că importul de energie din România a fost reluat. Totodată, țara noastră importă peste 50% din necesarul de energie electrică din Ucraina.

Totodată, potrivit Moldelectrica, în majoritatea localităților din R. Moldova a fost restabilită livrarea de energie electrică.

Mai multe întreruperi de energie electrică au fost înregistrate marți seara, 15 noiembrie, în R. Moldova.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a anunțat că, după bombardamentul Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

Potrivit lui, aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. „Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a precizat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

În mai multe raioane, printre care Hîncești, Cimișlia, Cantemir, Orhei, Bălți, Strășeni, Ocnița și Călărași au fost raportate pene de curent. În unele localități curentul nu a revenit peste aproape două ore.