VIDEO/ Reprezentantul Olandei este câștigătorul Eurovision 2019. Câte puncte a obținut

Piesa „Arcade”, interpretată de Duncan Laurence i-a adus victoria Olandei la cea de-a 64-a ediție a Eurovision. Prestația Olandei a câștigat simpatia juriului și a telespectatorilor din mai multe țări, acumulând 492 de puncte.

În acest an, R. Moldova nu s-a calificat în finala Eurovision 2019, după ce intepreta Ana Odobescu nu a reuşit să obţină un punctaj suficient de mare de la juriul de specialitate şi telespectatori. Nici reprezentanta României, Ester Peony nu s-a calificat în marea  finala Eurovision 2019.

Anul acesta, sub sloganul “Dare to dream”, concursul Eurovision a avut loc la Tel Aviv, în Israel, după ce precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta acestei ţări, Netta, cu piesa “Toy”.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *