VIDEO/ R. Moldova nu s-a calificat în finala Eurovision 2019

R. Moldova nu s-a calificat în finala Eurovision 2019, după ce intepreta Ana Odobescu, nu a reuşit să obţină un punctaj suficient de mare de la juriul de specialitate şi telespectatori. Nici reprezentanta României, Ester Peony nu s-a calificat în marea  finala Eurovision 2019.

Moldoveanca a ieșit pe scenă a treia, într-o rochie albă, iar piesa a fost însoțită de arta desenului în zăpadă artificială. Piesa Annei Odobescu a fost scrisă de o echipă de profesionişti din străinătate, iar filmările videoclipului au durat doar 24 de ore.

Show-ul interpretei a fost criticat încă după prima repetiție pe scena de la Tel Aviv. Internauţii au acuzat echipa Moldovei că a copiat show-ul din 2011 al Ucrainei, când sand-artista Ksenya Simonova a făcut un show similar alături de Mika Newton.

Totodată, în semifinala cu numărul doi, în finală s-au calificat 10 țări:

-Macedonia;
-Olanda;
-Albania;
-Suedia;
-Rusia;
-Azerbaidjan;
-Danemarca;
-Norvegia;
-Elveţia;
-Malta.

În urma primei semifinale în finală au acces: Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino și Slovenia.

Pe lângă cele zece țări desemnate câștigătoare ale primei semifinale, și cei 10 interpreți din cea de-a doua semifinală, în finală mai sunt înregistrate automat încă cinci țări. Este vorba de Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania, care se califică automat pentru că oferă cele mai mari contribuţii financiare organizatorului concursului. Totodată, în finală se va regăsi și Israelul, în calitate de ţară organizatoare.

Marea finală a Eurovisionului se va desfășura sâmbătă, 18 mai.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *