Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   VIDEO/ R. Moldova nu s-a…

VIDEO R. Moldova nu s-a calificat în finala Eurovision 2019

R. Moldova nu s-a calificat în finala Eurovision 2019, după ce intepreta Ana Odobescu, nu a reuşit să obţină un punctaj suficient de mare de la juriul de specialitate şi telespectatori. Nici reprezentanta României, Ester Peony nu s-a calificat în marea  finala Eurovision 2019.

Moldoveanca a ieșit pe scenă a treia, într-o rochie albă, iar piesa a fost însoțită de arta desenului în zăpadă artificială. Piesa Annei Odobescu a fost scrisă de o echipă de profesionişti din străinătate, iar filmările videoclipului au durat doar 24 de ore.

Show-ul interpretei a fost criticat încă după prima repetiție pe scena de la Tel Aviv. Internauţii au acuzat echipa Moldovei că a copiat show-ul din 2011 al Ucrainei, când sand-artista Ksenya Simonova a făcut un show similar alături de Mika Newton.

Totodată, în semifinala cu numărul doi, în finală s-au calificat 10 țări:

-Macedonia;
-Olanda;
-Albania;
-Suedia;
-Rusia;
-Azerbaidjan;
-Danemarca;
-Norvegia;
-Elveţia;
-Malta.

În urma primei semifinale în finală au acces: Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino și Slovenia.

Pe lângă cele zece țări desemnate câștigătoare ale primei semifinale, și cei 10 interpreți din cea de-a doua semifinală, în finală mai sunt înregistrate automat încă cinci țări. Este vorba de Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania, care se califică automat pentru că oferă cele mai mari contribuţii financiare organizatorului concursului. Totodată, în finală se va regăsi și Israelul, în calitate de ţară organizatoare.

Marea finală a Eurovisionului se va desfășura sâmbătă, 18 mai.