Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   VIDEO/ Reprezentantul Olandei este câștigătorul…

VIDEO Reprezentantul Olandei este câștigătorul Eurovision 2019. Câte puncte a obținut

Piesa „Arcade”, interpretată de Duncan Laurence i-a adus victoria Olandei la cea de-a 64-a ediție a Eurovision. Prestația Olandei a câștigat simpatia juriului și a telespectatorilor din mai multe țări, acumulând 492 de puncte.

În acest an, R. Moldova nu s-a calificat în finala Eurovision 2019, după ce intepreta Ana Odobescu nu a reuşit să obţină un punctaj suficient de mare de la juriul de specialitate şi telespectatori. Nici reprezentanta României, Ester Peony nu s-a calificat în marea  finala Eurovision 2019.

Anul acesta, sub sloganul “Dare to dream”, concursul Eurovision a avut loc la Tel Aviv, în Israel, după ce precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta acestei ţări, Netta, cu piesa “Toy”.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.