Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   VIDEO/ Apple a lansat iPhone…

VIDEO Apple a lansat iPhone 15. Detalii despre noile funcții și accesoriile prezentate

Sursa: Apple

Apple a lansat marți, 12 septembrie, noile modele de iPhone. Una dintre noutăți, care vine în contextul unei decizii luate la nivelul Uniunii Europene, este utilizarea portului de încărcare USB-C.

Atât modelul Plus, cât și celelate modele iPhone 15, vor avea un ecran mai luminos și o cameră foto de 48 de megapixeli, precum și baterii cu cobalt 100% reciclat, notează Reuters.

Apple a declarat că cablurile de încărcare USB-C vor ajunge atât pe iPhone 15, cât și pe carcasa de încărcare a dispozitivelor AirPods Pro, permițând utilizarea acelorași cabluri de încărcare folosite deja pentru iPad și Mac.

iPhone 15 și 15 Plus vor avea în interior același cip A16 Bionic care a format anterior nucleul iPhone 14 Pro. Prețurile pentru iPhone 15 încep de la 799 de dolari și 899 de dolari pentru iPhone 15 Plus.

Detalii despre principalele dispozitive anunțate:

iPhone

Apple a lansat iPhone 15 și iPhone 15 Plus, cu ecrane de 6,1 și, respectiv, 6,7 inci (17,01 cm), similare cu cele ale predecesorilor lor.

Noile modele dispun de o cameră foto principală de 48 de megapixeli, capabilă de opțiunea teleobiectiv 2X pentru captarea de fotografii și clipuri video 4K, și de noile cipuri bionice A16.

De asemenea, Apple a trecut de la portul Lightning la standardul de încărcare USB-C, în conformitate cu o lege europeană. Apple a mai spus că bateria iPhone 15 este fabricată din cobalt 100% reciclat.

iPhone 15 și iPhone 15 Plus vor fi disponibile în cinci culori noi: galben, verde, albastru și negru. iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max vor fi disponibile în patru finisaje noi: titan negru, titan alb, titan albastru și titan natural.

„iPhone 15 Pro este primul iPhone care prezintă un design din titan de calitate aerospațială, folosind același aliaj pe care navele spațiale îl folosesc pentru misiunile spre Marte”, a anunțat compania.

Precomenzile încep vineri, 15 septembrie, iar vânzările vor începe de vineri, 22 septembrie.

Ceasuri

Apple a anunțat Watch Series 9 și a doua generație de Watch Ultra, având aceleași dimensiuni ca și predecesorii lor.

Cele mai recente ceasuri primesc noua generație a cipului S9, capabil de animații și efecte mai bune. Este prima actualizare a procesorului de când Apple a lansat linia Series 6 în 2020.

Printre noile funcții de la bord se numără „double tap”, un nou gest de control al ceasului prin gesturi, fără a atinge fața acestuia, și îmbunătățirea dictării și a luminozității.

Seria 9 începe de la 399 de dolari, în timp ce Ultra 2, la 799 de dolari, are același preț ca și modelul de bază anterior.

Seria 9 este primul produs neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon al companiei, iar începând din acest an toată producția de ceasuri va fi alimentată cu energie 100% curată, a precizat compania. De asemenea, Apple va renunța la pielea din toate produsele sale, inclusiv de pe benzile ceasurilor.

Cât despre căști, Apple a anunțat astăzi AirPods Pro (a doua generație) cu încărcare MagSafe (USB-C).

„AirPods Pro (a 2-a generație) continuă să revoluționeze sunetul personal, oferind o calitate incredibilă a sunetului, o anulare activă a zgomotului de până la două ori mai mare decât cea a predecesorului lor, un mod avansat de transparență, o experiență Spatial Audio mai captivantă și o gamă extinsă de dimensiuni pentru ureche pentru o potrivire și mai bună. AirPods Pro (a doua generație) sunt actualizate cu capacități de încărcare USB-C, rezistență suplimentară la praf și Lossless Audio cu Apple Vision Pro”, a transmis Apple.

Evenimentul de la sediul Apple din Cupertino, California, are loc pe fondul incertitudinii economice persistente, în special în China, a treia piață ca mărime a Apple, unde compania se confruntă cu provocările produse de restricțiile extinse privind utilizarea iPhone-urilor sale în birourile guvernamentale și de primul nou telefon emblematic din ultimii ani de la Huawei Technologies, scrie Reuters.

Acțiunile Apple erau în scădere cu 1,7% la o oră după ce a început evenimentul de lansare.