Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Târgul de Crăciun, organizat de…

Târgul de Crăciun, organizat de Guvern, a fost inaugurat. Unde se află și care este programul artistic planificat pentru 24 decembrie

Sursa foto: Ministerul Culturii al R. Moldova

La Chișinău a fost inaugurat Târgul de Crăciun organizat de Guvern în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”. Pomul de Crăciun a fost aprins vineri seara de ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Zilnic, în perioada 23 decembrie – 7 ianuarie, între orele 12:00-22:00, va fi deschis Târgul meșterilor populari și al producătorilor autohtoni.

Timp de două săptămâni, vizitatorii vor avea ocazia să se delecteze cu plăcinte calde, vin fiert și obiecte artizanale. Până pe 7 ianuarie, între orele 15:00-21:00, meșteri populari și producători autohtoni își vor prezenta lucrările și produsele în căsuțele de lemn.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică vor evolua formații artistice și interpreți din țară.

Pentru ziua de astăzi, 24 decembrie, începând cu ora 16:00, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”, vizitatorii se vor putea bucura de prestațiile mai multor soliști autohtoni, cât și de programul pregătit de Fanfara din or. Ştefan Vodă, formațiile folclorice: „Baștina”, s. Popeștii de Sus, r. Drochia, „Țărăncuța”, Chițcanii Vechi, Telenești și „La izvoare”, Vărăncău, Soroca.