Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Simona Halep, înfrângere la Miami…

Simona Halep, înfrângere la Miami în primul meci de la revenirea în turneele de tenis

Foto: Ziarul de Gardă

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a pierdut meciul din prima rundă a Openului de la Miami (SUA). Halep a fost învinsă de jucătoarea spaniolă Paula Badosa (nr. 80 în clasamentul WTA) în trei seturi (6-1, 4-6, 3-6).

Meciul contra Paulei Badosa a fost primul jucat de Simona Halep de la revenirea în circuitul profesionist de tenis după suspendare. Jucătoarea română, care începe de la zero în clasamentul WTA (clasamentul mondial al jucătoarelor de tenis profesionist, n. red.) a fost beneficiara unui wild card din partea organizatorilor turneului de la Miami.

Revenirea Simonei Halep (fostă nr. 1 în clasamentul WTA și câștigătoare a două turnee de Grand Slam) pe terenul de tenis a fost posibilă după ce tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus pe 5 martie 2024 pedeapsa Simonei Halep, acuzată de dopaj cu roxadustat. Sportiva a primit 9 luni de suspendare, în loc de 4 ani, cum a fost verdictul inițial, dictat de ITIA în septembrie 2023. Halep nu a mai jucat din octombrie 2022, când a fost suspendată provizoriu, adică de 17 luni.

Ultimul meci oficial a fost pe 29 august 2022, când a fost învinsă în turul întâi la US Open.