Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Simona Halep revine astăzi pe…

Simona Halep revine astăzi pe teren după un an și jumătate. Cu cine va juca în primul tur la Miami Open

Sursa foto: Getty Images

Beneficiară a unui wild card, jucătoarea română de tenis Simona Halep joacă marți, 19 martie, în primul tur de la Miami Open, împotriva spaniolei Paola Badosa, locul 73 mondial. Partida nu va începe mai devreme de ora 22:00, scrie libertatea.ro.

Simona Halep, care începe de la zero în clasamentul WTA (clasamentul mondial de jucătoare de tenis profesionist, n. red.) din cauza absenței îndelungate, şi Paola Badosa au mai fost adversare de două ori, în 2022, la Wimbledon şi la Madrid, iar constănțeanca a câștigat ambele partide. Dacă va trece de Badosa, Simona Halep urmează să o întâlnească în turul 2 pe belarusa Arina Sabalenka, locul 2 WTA. Însă Sabalenka, în vârstă de 25 de ani, l-a pierdut pe iubitul ei, Konstantin Koltsov, care a murit noaptea trecută la 42 de ani, iar prezența ei la Miami este pusă acum sub semnul întrebării.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus pe 5 martie 2024 pedeapsa Simonei Halep, acuzată de dopaj cu roxadustat. Sportiva a primit 9 luni de suspendare, în loc de 4 ani, cum a fost verdictul inițial, dictat de ITIA în septembrie 2023. Halep nu a mai jucat din octombrie 2022, când a fost suspendată provizoriu, adică de 17 luni.

Ultimul meci oficial a fost pe 29 august 2022, când a fost învinsă în turul 1 la US Open. Primul turneu la care Halep participă după reducerea suspendării este Miami Open.