Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Sheriff Tiraspol, eliminat în optimille…

Sheriff Tiraspol, eliminat în optimille de finală ale Europa Conference League de echipa franceză Nice

Sheriff Tiraspol și-a încheiat parcursul european din acest sezon, fiind eliminat în optimille de finală ale Europa Conference League de formația franceză Nice, cu scorul general 4-1, anunță Federația Moldovenească de Fotbal (FMF).

Nice s-a impus în fața lui Sheriff Tiraspol cu 3-1 pe teren propriu. Au marcat: Gaetan LABORDE (30), Terem MOFFI (53), Bilal BRAHIMI (79) / Abdoul TAPSOBA (54).

Campioana R. Moldova la fotbal, FC Sheriff Tiraspol a fost învinsă, pe 9 martie, de echipa Nice, cu un scor de 0-1, în manșa tur a optimilor de finală din Europa Conference League. În luna februarie curent, clubul de fotbal de la Tiraspol, „Sheriff” a învins echipa „Partizan” Belgrad, Serbia, cu scorul general 3-2, calificându-se în optimile de finală ale Europa Conference League. Astfel, Sheriff este prima echipă din R. Moldova, care a reușit performanța de a se califica în optimile de finală ale unei competiții europene.

Clubul Sheriff Tiraspol, fondat în 1997, este controlat de milionarul Victor Gușan, care deține și holdingul Sheriff – cea mai mare companie din stânga Nistrului. Sheriff controlează, practic, principalele activități economice din autoproclamata republică nistreană, fiind implicată în comerțul produselor alimentare angro și cu amănuntul (prin lanțul de supermarketuri pe care îl deține), a carburanților, medicamentelor și altor produse. De asemenea, Sheriff desfășoară activități de comerț a automobilelor, dar și în domeniul construcțiilor și cel imobiliar.