Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Protestul studenților la un eveniment…

Protestul studenților la un eveniment la care a fost invitat Cristian Tabără de la Publika TV: „A încercat să creeze o imagine bună unui regim politic corupt și oligarhic”

Mai mulți studenți de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, România, unde a mers vineri, 28 februarie, jurnalistul de la Publika TV, unul dintre posturile afiliate fostului lider al democraților, Vlad Plahotniuc, Cristi Tabără, au boicotat conferința la care acesta urma să vorbească despre „propaganda mediatică a Federației Ruse”, menționând că acesta „a încercat să creeze o imagine bună unui regim politic corupt si oligarhic”.

Conform adevarul.ro, înainte ca evenimentul să aibă loc, 250 de studenţi basarabeni au semnat o petiţie prin care au cerut instituţiei academice să anuleze conferinţa, pe motiv că jurnalistul a făcut propagandă pentru Vlad Plahotniuc.

„În perioada în care a activat ca jurnalist în Republica Moldova, Cristian Tabără a fost una din piesele importante ale regimului „Plahotniuc”. Prin informaţii false, elogiu la adresa regimului, acesta a încercat să creeze o imagine bună unui regim politic corupt și oligarhic. Mai mult de atât, în postura de prezentator TV la un important post de televiziune, a planificat şi coordonat un amplu proces de dezinformare. Consider că prezenţa lui Cristian Tabără la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava este un act nesăbuit, datorită faptului că acesta a încălcat toate normele morale şi profesionale, iar prin influenţa pe care a avut-o prin intermediul mass-mediei, a scindat si mai mult societatea civilă din Republica Moldova, şi aşa divizată”, se arată în petiţia tinerilor, citată de adevarul.ro.

Sursa mai scrie că, pentru că ştia că evenimentul va fi boicotat, Cristian Tabără le-a oferit celor prezenţi în sală detalii despre activitatea sa în Republica Moldova, iar, în timp ce acesta vorbea, studenţii protestatari s-au ridicat de pe scaune, având bandă izolatoare la gură, au ridicat pancarte cu mesajul #stopmanipulării, după care au părăsit sala.

Sursă foto: Oana Șlemco

Cristian Tabără este realizatorul emisiunilor „Eurodicționar” și „Fabrika” de la Publika TV, la ultima renunțând recent. Acesta l-a comparat pe fostul deputat democrat Constantin Țuțu cu Ștefan cel Mare și a mers la Vlad Plahotniuc acasă pentru o ediție a emisiunii „O zi…” de la Prime TV.