Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Jurnalista care a protesat în…

Jurnalista care a protesat în direct la postul TV rusesc „Pervîi Kanal”, se află în R. Moldova în calitate de reporteră a ediției germane Welt

Marina Ovsiannikova, fosta angajată a postului de televiziune „Pervîi Kanal” din Rusia, se află într-o vizită în R. Moldova, în calitate de reporteră la publicația germană Welt. Ea a postat câteva fotografii și un reportaj de la punctul de control Palanca și s-a adresat, pe Facebook, prietenilor ei din Federația Rusă, cu îndemnul „să nu tacă”.

„Moldova este cea mai săracă țară din Europa. Sunt sute de mii de refugiați din Ucraina aici. Am ajuns în Moldova tocmai în momentul în care situația din jurul Transnistriei nerecunoscute a escaladat. Nici în Moldova și nici în Transnistria nu dorește nimeni o escaladare a conflictului. Oamenii se roagă pentru pace. Locuitorii Moldovei ajută zilnic refugiații din Ucraina”, a scris jurnalista pe Facebook.

În seara de 14 martie, Marina Ovsiannikova a apărut în eter, în timp ce colega sa, Ekaterina Andreeva prezenta știrile în cadrul emisiunii „Vremea”. Ovsiannikova avea o pancartă pe care scria un mesaj împotriva războiului din Ucraina. După incident, angajata a fost reținută și amendată cu 30 000 ruble, iar câteva zile mai târziu s-a angajat în cadrul redacției germane Welt.