Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Irina Rîngaci a devenit campioană…

Irina Rîngaci a devenit campioană mondială Under 23

Sursa: Lupte Libere Feminine Moldova/Facebook

Luptătoarea Irina Rîngaci a devenit campioană mondială Under 23. La Tirana, ea a obținut 4 victorii în categoria de greutate 65 kg, cu indianca Monika, turcoaica Busra Efe, americanca Macey Ellen Kilty și Amina Tandelova, a anunțat Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS).

La 53 kg, Mariana Draguțan a cucerit medalia de argint. În finală, ea a fost învinsă de japoneza Mako Oono.

„Luptătoarea noastră scrie și rescrie pagini de istorie, cucerind al treilea titlu mondial în palmaresul său. S-a cântat imnul Republicii Moldova în Arena de la Tirana pentru Irina, care a învins la tuș în finala mare a categoriei 65 kg, în doar 30 secunde, pe rusoaica Amina Tandelova”, se arată într-un mesaj publicat de Echipa de Lupte Libere Feminine din Moldova.

În septembrie, luptătoarea Irina Rîngaci a intrat în posesia medaliei de bronz la Campionatul Mondial de lupte, de la Belgrad, Serbia. Sportiva a completat podiumul de premiere la categoria de greutate de până la 68 kg. Venită din recalificări, Irina Rîngaci a dispus în duelul pentru medalia de bronz de japoneza Ami Ishii.

Cu acest succes, reprezentanta Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, urmând-o pe Anastasia Nichita, care a obținut prima cotă de calificare la Olimpiada de Vară.