Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Google a fost amendat cu…

Google a fost amendat cu 250 milioane de euro de către autoritatea de supraveghere a concurenței din Franța

Sursa foto: Reuters

Autoritatea de supraveghere a concurenței din Franța a anunțat miercuri, 20 martie, că a amendat compania Google cu 250 de milioane de euro pentru încălcări legate de normele UE privind proprietatea intelectuală în relația sa cu editorii de presă, invocând preocupări legate de serviciul de inteligență artificială al companiei, transmite Reuters.

Autoritatea pentru concurență a declarat că aplicația Gemeni, cunoscută anterior ca Bard, a fost elaborată pe conținutul editorilor și agențiilor de știri, fără a le notifica.

Google s-a angajat să nu conteste faptele în cadrul procedurilor de soluționare, a declarat autoritatea de supraveghere, adăugând că societatea a propus, de asemenea, o serie de măsuri de remediere a anumitor deficiențe.

Google a declarat că a acceptat tranzacția „pentru că este timpul să mergem mai departe”, adăugând că „dorim să ne concentrăm asupra obiectivului mai larg al abordărilor sustenabile de conectare a oamenilor cu conținut de calitate și asupra colaborării constructive cu editorii francezi”.

Reprezentanții companiei au spus că amenda este „disproporționată” și au afirmat că autoritatea de supraveghere a concurenței din Franța nu a luat în considerare „în mod suficient” eforturile lor „într-un mediu în care este foarte greu să stabilim un curs, deoarece nu putem prezice în ce direcție va bate vântul”.

Amenda este legată de o dispută privind drepturile de autor în Franța cu privire la conținutul online, într-un caz declanșat de plângerile unora dintre cele mai mari organizații de știri din țară, inclusiv Agenția France Presse (AFP).

Disputa părea să se fi rezolvat în 2022, când gigantul tehnologic american a renunțat la apelul său împotriva unei amenzi inițiale de 500 de milioane de euro emise la finalul unei investigații majore efectuate de autoritate.

Însă, în declarația de miercuri, autoritatea de supraveghere din Franța a declarat că Google a încălcat termenii a patru din cele șapte angajamente convenite în cadrul acordului, inclusiv desfășurarea negocierilor cu editorii cu bună credință și furnizarea de informații transparente.