Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   FOTO/ Pentru a comemora doi…

FOTO Pentru a comemora doi ani de război în Ucraina, la Președinție au fost expuse fotografii tematice

Foto: president.md

Până pe 3 martie, cetățenii pot comemora doi ani de războiului în Ucraina, fiind invitați la Președinție, la expoziția de fotografii tematice, realizate de jurnaliștii Viorica Tataru și Andrei Captarenco. Șefa statului Maia Sandu a discutat cu jurnaliștii documentariști despre experiența lor, potrivit unui comunicat emis de Aparatul prezidențial.

Foto: president.md

Conform notei informative, expoziția este „un semn de recunoștință pentru rezistența eroică a Ucrainei” și poate fi vizitată până pe 3 martie, de luni până vineri, între orele 17:00 și 19:00, iar sâmbătă și duminică – între 12:00 și 15:00. 

Președinta a menționat în mesajul său că jurnaliștii Viorica Tataru și Andrei Captarenco, în drumul lor, au surprins realități „greu de imaginat pentru secolul nostru, dar care pot fi vizualizate” în cadrul expoziției de fotografie deschisă la parterul instituției. 

Foto: president.md

Peste câteva zile se împlinesc doi ani de când a început războiul în Ucraina. De aproape doi ani, Rusia bombardează și atacă zilnic localitățile ucrainene, aducând moartea în casele oamenilor pașnici și nevinovați. Le mulțumesc și jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru că au avut curajul să meargă pe teren și prin munca lor să contribuie la reflectarea adevărului despre atrocitățile războiului din Ucraina”, a spus Maia Sandu. 

Pe 24 februarie 2024 se împlinesc doi ani de război la frontiera R. Moldova, începutul invaziei ruse în Ucraina.