Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   FOTO/ În premieră, un sat…

FOTO În premieră, un sat din R. Moldova, laureat al titlului de „cea mai bună destinație turistică rurală din lume”

Satul Văleni din raionul Cahul a primit astăzi, 19 octombrie, distincția „Best Tourism Villages” ediția 2023, în cadrul celei de-a 25-a Adunări Generale a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). În competiția internațională din Uzbekistan s-au înscris 260 de localități din 60 de țări, scrie Ministerul de Cultură într-un comunicat de presă emis.

Selecția s-a bazat pe o evaluare a resurselor și a inițiativelor în nouă domenii ce acoperă cei trei piloni ai dezvoltării sustenabile: economic, social și de mediu.

La ceremonie, R. Moldova a fost reprezentată de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, și Silvia Știrbeț, primara localității și autoarea planului de dezvoltare turistică a satului Văleni,

Acest premiu ne onorează, fiind dovada potențialului turistic mare pe care îl are țara noastră. (…) Recunoașterea satului Văleni la acest prestigios concurs vine să susțină autenticitatea, tradițiile și ospitalitatea comunităților locale și să impulsionează dezvoltarea turismului rural în țara noastră”, a menționat ministrul Sergiu Prodan.

Satul Văleni s-a remarcat pe plan internațional și prin participare a bunicii din Văleni, alături de „Zdob și Zdub”, la Concursul „Eurovision” din 2006.

Sursă foto: Guvernul R. Moldova/ Facebook

Sursă foto: Guvernul R. Moldova/ Facebook