Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   UEFA a schimbat locația finalei…

UEFA a schimbat locația finalei Uefa Champions League din acest an, programată la Sankt Petersburg

UEFA a schimbat locația finalei ediției din acest an a Ligii Campionilor, după ce Rusia a invadat Ucraina. Ultimul act al celei mai importante competiții intercluburi din Europa, programat pe 28 mai, nu va mai avea loc la Sankt Petersburg, ci la Paris, anunța Novaya Gazeta.

Miza financiară este una uriașă. Finala Champions League aduce aproximativ 60 de milioane de euro orașului gazdă.

Al treilea an în care se schimbă planurile

Ar putea fi al treilea an consecutiv în care finala Ligii Campionilor nu se desfășoară conform planului stabilit. În 2020, din cauza pandemiei de Covid-19, fazele eliminatorii din Champions s-au jucat într-o singură manșă, în cadrul unei turneu găzduit de Lisabona. Finala dintre Bayern și PSG, 1-0, s-a disputat pe „Estadio da Luz”, stadionul Benficăi, deși era programată inițial să se dispute pe „Ataturk”, din Istanbul.

În 2021, finala ar fi trebuit să se joace din nou pe stadionul din Turcia, dar a fost mutată în ultimul moment pe „Dragao” din Porto. Cluburile engleze Chelsea și Manchester City s-au calificat în ultimul act, dar guvernul britanic trecuse Turcia pe lista roșie din cauza pandemiei de Covid, astfel că suporterii englezi nu ar fi putut să călătorească la Istanbul, iar UEFA a decis ca finala să se joace din nou în Portugalia.

De data aceasta mutarea s-ar face din cauza unui război.

LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Militarii ruși au intrat în Kiev, iar oamenii s-au adăpostit la metrou