Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Fără meciuri europene la Tiraspol.…

Fără meciuri europene la Tiraspol. Din motive de securitate, UEFA anunță că niciun meci organizat sub umbrela sa nu va avea loc în regiunea transnistreană până la luarea unei noi decizii

În legătură cu invadarea teritoriului ucrainean de către armata rusă, Comitetul Executiv al UEFA a decis vineri, 24 iunie 2022, că niciun meci din competițiile UEFA nu se va juca în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

„Decizia se bazează concluziile trase consecvent de agențiile specializate în analiză politică și strategică internațională, ale căror rapoarte au fost consultate de administrația UEFA, în urma evaluării situației actuale din regiunea transnistreană”, se spune în comunicatul UEFA.

În comunicat se mai menționează că Sheriff Tiraspol, care va începe să joace în primul tur de calificare al UEFA Champions League (sezonul 2022/23), a fost invitat să propună un loc/stadion alternativ (care trebuie să respecte toate reglementările UEFA aplicabile), din afara regiunii transnistrene, pentru a disputa meciurile sale de acasă din competițiile UEFA inter-cluburi.

Comitetul Executiv al UEFA anunță că va convoca noi întâlniri, în mod regulat și continuu atunci când va fi necesar, pentru a reevalua situația juridică pentru a adopta decizii suplimentare, dacă va fi cazul.

În sezonul trecut, Sheriff Tiraspol, campioana R. Moldova la fotbal, a jucat la Tiraspol, pe propriul stadion, meciurile de acasă din competițiile europene.