Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Clădirea Parlamentului, iluminată în culorile…

Clădirea Parlamentului, iluminată în culorile drapelului UE în contextul deciziei de deschidere a negocierilor de aderare

Sursa: Parlament/Flickr.com

Clădirea Parlamentului este iluminată, în această seară, în culorile drapelului Uniunii Europene. Acțiunea este prilejuită de deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE, potrivit unui comunicat al Legislativului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că votul de astăzi al Consiliului European reprezintă un „moment istoric” pentru R. Moldova, marcând „cel mai important pas” de până acum către aderarea noastră la marea familie a Uniunii Europene.

„Este o victorie a cetățenilor noștri care au ales parcursul european. Zi de zi, în ultimii ani, în ciuda tuturor crizelor, ne-am ghidat de valorile europene, ne-am afirmat locul în lume ca țară liberă, care protejează viața și demnitatea oamenilor”, a spus Igor Grosu.

Totodată, Președintele Parlamentului a mulțumit „prietenilor R. Moldova de la București, europarlamentarilor și tuturor celor care ne-au sprijinit în acest parcurs”.

„Suntem adepții unui proces de negocieri echitabil și bazat pe merite și noi vom continua să ne facem, conștiincioși, tema pentru acasă. Împreună vom scrie istoria Europei!”, a mai punctat Igor Grosu.

Republicat Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE în 2014. La 3 martie 2022, autoritățile de la Chișinău au semnat cererea de aderare a țării noastre la UE. Astăzi, Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.