Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Cine va plăti pentru restaurarea…

Cine va plăti pentru restaurarea casei-muzeu „A. Pușkin”? Putin a propus ajutor, iar Dodon cere ca MECC și Primăria să aloce 550.000 de lei

În timp ce președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, declara anterior că este gata să ofere sprijin financiar pentru restaurarea casei-muzeu „Alexandr Pușkin” din Chișinău, Igor Dodon a cerut ca Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Primăria municipiului Chișinău să aloce 550.000 de lei pentru „reconstrucția acoperișului, precum și să fie efectuată o expertiză tehnică a complexului muzeal”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șeful statului notează că lucrările de renovare ar urma să fie inițiate în această primăvară, astfel încât să fie încheiate până la 21 septembrie, „când va fi marcată împlinirea a 200 de ani de la exilarea marelui poet rus la Chișinău”.

Potrivit lui Dodon, obiectivul „nu este doar un monument de arhitectură și istorie de însemnătate națională, dar reprezintă și un simbol al relației de prietenie pe care o avem cu partenerul nostru strategic, Federația Rusă”.

În noiembrie 2019, Putin spunea, citat de TASS, că partea rusă are negocieri cu autoritățile din R. Moldova și dacă este necesar, va oferi sprijin financiar pentru „aducerea în ordine a locurilor legate de Pușkin”.