Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Alte trei medalii pentru R.…

Alte trei medalii pentru R. Moldova la turneul internațional „Zagreb Open” din Croația

Sursa: Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale

Luptătoarea Anastasia Nichita a câștigat turneul internațional „Zagreb Open”, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova.

Anastasia Nichita a obținut 4 victorii în categoria de greutate 59 kg, cu azera Alyona Kolesnik, japoneza Yui Sakano și reprezentantele Ungariei, Viktoria Borsos și Nikolett Szabo.

Potrivit Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale, Irina Rîngaci a urcat pe treapta a treia în categoria de 68 de kg, după victoria din finală mică în față americancei Solin Nicole Piearcy cu 6-0. La proba greco-romane, Alexandrin Guțu a cucerit argintul. El a cedat în ultimul act al categoriei de 77 kg în fața iranianului Mohammadali Abdolhamid Geraei.

În sepetembrie 2022, Anastasia Nichita a devenit, în premieră, campioană mondială. Ea a obținut patru victorii la Belgrad în categoria de greutate 59 kg.

Anterior, Nichita a devenit de două ori campioană europeană la lupte feminine.

De la victoriile răsunătoare și până la condițiile deplorabile în care se antrenează, sportivii noștri trec prin două lumi ale contrastelor. Ducând pe „podiumul” marilor competiții o țară măcinată de sărăcie și corupție, acești sportivi își pot cere, fără reticențe, dreptul de a fi respectați. Unii și-l cer, dar nu sunt auziți. Iar alții continuă să spere și să aștepte că, într-o zi, sportul din R. Moldova se va alinia printre prioritățile statului.

În luna august curent, Ziarul de Gardă a însoțit mai mulți sportivi de performanță la antrenamentele lor și a discutat cu ei despre cât de greu este să obții rezultate înalte fără un suport corespunzător din partea statului. Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău a fost primul edificiu sportiv pe care l-am vizitat.