REPORTAJ FOTO/ Inaugurarea bustului marelui poet Dumitru Matcovschi, instalat pe Aleea Clasicilor

Duminică, 1 decembrie 2019, de Ziua Națională a României, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău, a avut loc inaugurarea bustului marelui poet Dumitru Matcovschi.

La eveniment au participat mai multe personalități din domeniul culturii, oameni simpli, dar și politicieni.

Poetul, prozatorul, publicistul și dramaturgul Dumitru Matcovschi s-a născut în 1939 în satul Vadul-Rașcov, județul Soroca, și a decedat în iunie 2013 la Chișinău. Dumitru Matcovschi a fost un simbol al mișcării de renaștere națională din Basarabia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *