Principală  —  IMPORTANTE   —   Socialiștii o acuză pe Maia…

Socialiștii o acuză pe Maia Sandu că nu semnează decretele de demisie a celor 3 miniștri demisionari

„Maia Sandu vrea să forțeze miniștrii PSRM să rămână în funcție, după ce tot ea le-a cerut demisia”, titrează o postare plasată pe pagina web oficială a socialiștilor. Atașat a fost adăugată și copia unui document oficial pe care fostul premier Ion Chicu l-a primit de la președinție în ultima zi a anului.

Este vorba despre un răspuns pe care fostul premier l-a primit la solicitarea sa ca președinta Maia Sandu, după ce a fost informată despre demisia viceprim-ministrului și ministrul finanțelor, cel al sănătății muncii și protecției sociale, dar și cel al economiei și infrastructurii, să emită decretele de demisie a celor 3 demnitari.

Din răspuns însă, se înțelege că președinta i-a refuzat solicitarea. Asta pentru că prevederea prin care urmează a fi emis decretul se referă doar la miniștrii plenipotențiari și „nu în circumstanțele actuale, când prin demisia Prim-ministrului, de jure, este antrenată demisia întregului Guvern”, se arată în scrisoarea transmisă de președinție.

Mesajul de răspuns al președinției a fost făcut public de deputatul socialist Bogdat Țîrdea, după cum se arată în postarea de pe site-ul oficial al PSRM.

„Țîrdea scrie că reacția Maiei Sandu este aberantă, odată ce, pe parcursul anului, lidera PAS de nenumărate ori a criticat acești miniștri și le-a cerut demisia”, se arată în articol, fără a oferi mai multe detalii.

Deocamdată nu este clar cum au plecat din funcție cei 3 înalți demnitari. Din primele informații de la serviciul de presă al Guvernului, Sergiu Pușcuța, Anatol Usatîi și Viorica Dumbrăveanu nu au venit astăzi la serviciu, iar Ion Chicu nu este de găsit.

Vom reveni cu o reacție imediat ce o vom obține.