Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Serviciul Fiscal de Stat atenționează…

Serviciul Fiscal de Stat atenționează despre o nouă schemă de escrocherie: „Se promite compensarea unor sume exorbitante de bani”

Sursă foto: sfs.md

Cetățenii R. Moldova sunt rugați să fie vigilenți în contextul intensificării escrocheriilor privind pretinse returnări de mijloace financiare din partea statului din impozite și taxe, anunță Serviciului Fiscal de Stat (SFS) într-un comunicat emis vineri, 1 decembrie.

Conform notei informative, cetățenii primesc mesaje la poștele electronice care conțin link-uri către site-uri ce utilizează simbolica SFS, precum și a altor instituții de stat, dar și imaginea unor înalți demnitari de stat.

Prin intermediul acestor mesaje se promite compensarea unor sume exorbitante de bani, iar în acest sens se solicită achitarea unui comision. Informațiile false sunt promovate, inclusiv postări sponsorizate, prin intermediul rețelelor de socializare de pe pagini create intenționat în acest scop”, precizează SFS.

În cazul recepționării unor astfel de notificări, cetățenii trebuie să informeze organele de drept și Serviciul Fiscal de Stat la Centrul de apel la numărul 0 8000 1525 sau alte instituții vizate.

Autoritățile fiscale solicită cetățenilor să verifice orice informație pe pagina-web oficială a Instituției sau pe rețelele sociale.

Toată informația ce vizează activitatea autorității fiscale, obligațiile fiscale ale contribuabililor, sunt publicate exclusiv pe pagina-web oficială a autorității fiscale www.sfs.md, precum și paginile de pe rețele de socializare gestionate de către SFS”, reiterează reprezentanții SFS.