Principală  —  Ştiri   —   FOTO/ Secțiile de peste hotare,…

FOTO Secțiile de peste hotare, pregătite pentru cetățenii care vin să-și expună dreptul la vot

Foto: Domnica Lazar

În acest an, secțiile de vot de peste hotare au trebuit dotate și cu echipament de protecție pentru cetățeni, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, ambasadele se anunță gata pentru a primi alegători, cu respectarea normelor de rigoare.

În mai multe țări, alegătorii care dețin cetățenia R. Moldova deja se prezintă la secții pentru a-și exercita dreptul la vot.

Potrivit CEC, din 2 143 de secții, 139 de secții de votare au fost constituite pentru cetățenii R. Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului ( regiunea transnistreană ), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

Secția de la Dublin, Irlanda. Foto: Domnica Lazar
SUA, Boston. Foto: Sandra Andronic
Copenhaga, Danemarca. Foto: Olesea Gadirca
Israel. Foto: Ian Val
Canada

Pe 1 noiembrie 2020, în R. Moldova au loc alegeri prezidențiale. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.