Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Schimbări în Parlament: Trei deputați…

Schimbări în Parlament: Trei deputați pleacă, după ce s-au ales cu noi funcții în rândul autorităților locale

Sursa: Parlament/Flickr

Din Legislativ vor pleca doi deputați din partidul de guvernământ și unul din partea socialiștilor, dat fiind faptul că s-au ales cu noi funcții în rândul autorităților locale, după participarea la alegerile din această toamnă. Fotoliile libere în plen vor fi completate de următorii candidați pe listele partidelor ce au acces în Parlament, relatează tv8.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au declarat că lista deputaților care pleacă din Parlament va fi publicată după ce consiliile raionale își vor alege conducerea. Totuși, parlamentarii PAS Gheorghe Agheorghiesei și Iurie Pasat au confirmat plecarea.

Localitatea este de 7 000 mii de locuitori și ne implicăm să dezvoltăm comuna. Odată cu perspectiva de aderarea la UE, vreau să ma asigur că sunt implementate proiectele”, a menționat Gheorghe Agheorghiesei, care a câștigat alegerile la funcția de primar al comunei Vărzărești, din raionul Nisporeni.

Iurie Pasat renunță la funcția din Legislativ pentru că a acceptat funcția de vicepreședinte pe domeniul agricol în Consiliul raional Hîncești, motivând: „Vreau să fiu mai aproape de agricultorii din raionul Hîncesti”.

Deputatul și vicepreședintele Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi, Adrian Lebedinschi, renunță la fotoliul din Parlament, pentru mandatul de membru în Consiliul municipal Chișinău.

Colegul său de partid, Adrian Albu, care a luptat pentru funcția de primar al capitalei, s-a ales cu un mandat de consilier municipal, însă acesta a declarat că nu a luat încă o decizie dacă ramâne sau pleacă din Parlament.

Diana Caraman din partea Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), care a candidat pentru funcția de primar a municipiului Chișinău, a spus franc că rămâne deputată.

În luna octombrie, PAS s-a ales cu un nou deputat, Valentina Ghețu, care a figurat cu numărul 78 în lista candidaților PAS pentru funcția de parlamentar, a preluat fotoliul de deputat în locul Anei Calinici, după ce ultima a fost numită secretară de stat la Cancelaria de Stat.