Principală  —  Ştiri   —   Rusia refuză ajutorul occidental pentru…

Rusia refuză ajutorul occidental pentru a investiga atentatul terorist de la Moscova: „Sunt sigur că ne putem descurca şi singuri cu această anchetă”

Sursa: Ruters

Rusia nu are nevoie de ajutor occidental” pentru a investiga atentatul de la sala de concerte Crocus City Hall, de lângă Moscova, a declarat marţi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, denunţând că Occidentul acţionează pe baza „dublului standard”, potrivit Agenției de presă EFE.

„Sunt sigur că ne putem descurca şi singuri cu această anchetă. Rusia nu are nevoie de ajutor occidental„, a declarat Lavrov în timpul unei conferinţe de presă.

Potrivit ministrului rus de externe, în cazul acceptării ajutorului din partea ţărilor occidentale, acestea ar acţiona „clar în baza dublului standard” pentru „a-şi promova” versiunea care le convine lor asupra atentatului.

Versiunea Occidentului este că Ucraina nu a avut „nimic de-a face” cu atacul terorist, care s-a soldat cu cel puţin 139 de morţi şi peste 180 de răniţi, a afirmat el.

Și președintele rus, Vladimir Putin, refuză să accepte ipoteza avansată de serviciile de informaţii occidentale potrivit căreia atacul ar fi fost comis de Statul Islamic din provincia Khorasan (ISPK).

„Ştim prin intermediul cui a fost comisă această crimă împotriva Rusiei şi a poporului său. Ne interesează cine a comandat-o”, a menționat președintele Putin.

Alţi înalţi oficiali ruşi au invocat, marţi, la rândul lor presupusa implicare a Kievului şi a ţărilor occidentale în tragedie, deşi au recunoscut că anchetatorii nu au stabilit încă toţi responsabilii pentru această crimă.