Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția MAEIE la imaginile decapitării…

Reacția MAEIE la imaginile decapitării un prizonier ucrainean de către militarii ruși: „Condamnăm cu multă fermitate acest act barbar”

Captură de ecran/Telegram

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) condamnă „cu multă fermitate” decapitarea unui prizonier ucrainean de către militarii ruși, moment care a fost înregistrat și publicat pe rețelele de socializare.

„Imaginile recente publicate în spațiul public despre decapitarea de către militarii ruși în Ucraina a unui prizonier ucrainean a șocat toată lumea. Condamnăm cu multă fermitate acest act barbar, care reprezintă încă o încălcare gravă a dreptului internațional umanitar.

Reiterăm că toate atrocitățile comise de Federația Rusă împotrivit Ucrainei trebuie să fie investigate minuțios, iar persoanele implicate în aceste crime de război trebuie să fie trase la răspundere. Continuăm să fim solidari cu poporul ucrainean, sprijinind inițiativa creării unui tribunal special pentru crimele de agresiune împotriva Ucrainei”, se arată în nota emisă de Ministerul de la Chișinău.

Marți seară, 11 aprilie, pe rețelele de socializare a circulat un video în care este surprins momentul cum un soldat rus îi taie capul cu un cuțit unui prizonier ucrainean.

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, dar și alți oficiali ucraineni au reacționat la acțiunile comise de armata rusă.

„O înregistrare video îngrozitoare în care trupele rusești decapitează un prizonier de război ucrainean circulă pe internet. Este absurd ca Rusia, care este mai rea decât ISIS, să prezideze Consiliul de Securitate al ONU. Teroriștii ruși trebuie să fie dați afară din Ucraina și din ONU și să fie trași la răspundere pentru crimele lor”, a declarat Dmytro Kuleba într-o postare pe contul său de Twitter.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că „nu-i vom ierta pe ucigași”.

„Există un lucru pe care nimeni în lume nu îl poate ignora: cât de ușor ucid aceste fiare. Nu vom uita nimic. Și nici nu-i vom ierta pe ucigași. Toți vor trași la răspundere”, a spus Zelenski.