Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția MAEIE, după ce Maria…

Reacția MAEIE, după ce Maria Zaharova a declarat că R. Moldova se transformă într-o „anexă logistică a regimului de la Kiev”: „Vom continua să oferim prietenilor noștri ucraineni toată asistența posibilă”

Sursa foto: TASS

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a făcut primele comentarii în legătură cu recentele declarații făcute de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit cărora, dacă țara noastră va continua să susțină Ucraina, atunci va deveni un „complice al crimelor de război ale regimului de la Kiev”.

„Condamnăm declarațiile false făcute recent de către reprezentanta Ministerului rus de Externe. Neutralitatea țării noastre nu înseamnă izolare. Autoritățile dezvoltă parteneriate cu organizații și state pentru a păstra pacea și securitatea țării. În acest sens, R. Moldova cooperează cu cei care promovează valorile democratice”, se arată în mesajul Ministerului Afacerilor Externe și a Integrării Europene.

Totodată, MAEIE a menționat că țara noastră va continua să ofere asistență Ucrainei.

„Din prima zi a războiului am condamnat ferm agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Vom continua să oferim prietenilor noștri ucraineni toată asistența posibilă, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale. În același timp, suntem hotărâți să devenim un stat membru al UE. Avem un mandat puternic din partea cetățenilor, care au ales să trăiască într-o lume liberă, democratică și prosperă – UE. Respingem orice tentativă de a submina aceste eforturi. R. Moldova rămâne ferm ancorată în spațiul valoric european”, se accentuează în nota informativă.

Comentariile MAEIE vin după ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că R. Moldova se transformă într-o „anexă logistică a regimului de la Kiev”.

„Este evident că „Occidentul colectiv”, în pofida statutului de neutralitate consacrat în constituția moldovenească, continuă să implice activ Moldova în conflictul din Ucraina. Noi am avertizat deja în repetate rânduri Chișinăul oficial asupra consecințelor dezastruoase ale unor astfel de demersuri.

Constatăm transformarea consecventă a R. Moldova într-o anexă logistică a regimului de la Kiev. În același timp, nu putem să nu fim îngrijorați de informația potrivit căreia se studiază problema livrării de încărcături militare prin teritoriul moldovenesc.

În acest context, dorim să avertizăm Chișinăul oficial să nu se implice mai mult în procesul de „susținere” a Ucrainei, ceea ce nu numai că va pune în pericol stabilitatea și securitatea în regiune, dar va transforma de fapt R. Moldova într-un complice al crimelor de război ale regimului de la Kiev”, a declarat Zaharova.