Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Purtătorul de cuvânt al Guvernului,…

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre vizita lui Șor, Tauber și Guțul la parada de la Moscova: „Se prefac că reprezintă Republica Moldova, dar nu este așa”

Colaj ZdG

„Au preferat să fie alături de Kremlin, elogiind războiul, decât alături de moldoveni, celebrând pacea”. Astfel a explicat purtătorul de cuvânt al executivului, Daniel Vodă, decizia deputatei Marina Tauber și a bașcanei UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul, de-al însoți pe oligarhul fugar Ilan Șor la parada de la Moscova, care a avut loc pe 9 mai.

Potrivit lui Daniel Vodă, cei trei „se prefac că reprezintă Republica Moldova”.

„În timp ce aici, în capitala Republicii Moldova, pe emblematica Piață a Marii Adunări Naționale, mii de oameni celebrează pacea, libertatea și Europa, vedem că trei persoane au stat la Kremlin, în țara care a readus războiul pe continentul european și se prefac că reprezintă Republica Moldova. Nu este așa”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului pentru presă.

Acesta a menționat faptul că Evghenia Guțul nu este membră a executivului, astfel aceasta nu reprezintă Republica Moldova și nu reprezintă oamenii întregii țări.

„De altfel, cetățenii noștri, conaționalii noștri din UTA Găgăuzia, care au fost lăsați singuri la Comrat, ar putea să ofere un calificativ și s-ar întreba ce caută un lider local la o reuniune la Kremlin, alături de oamenii care continuă războiul de agresiune împotriva Ucrainei”, a mai adăugat Vodă.

Declarațiile vin în contexul în care joi, 9 mai, oligarhul fugar Ilan Șor a fost însoțit de parlamentara Marina Tauber și bașcana autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, la „principala paradă a Victoriei din Moscova”. Toți trei au purtat panglica bicoloră și au ascultat discursul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Deputata fostului partid „Șor”, Marina Tauber, a publicat pe rețelele de socializare fotografii de la parada dedicată „Zilei Victoriei” de la 9 mai.