Principală  —  IMPORTANTE   —   PSDE, către PAS: „Ați condamnat…

PSDE, către PAS: „Ați condamnat traseismul politic sau deja îl promovați?”. Reacția PAS

Screenshot

Președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), repetat, a acuzat membrii PAS de presiune asupra mai multor primari pentru a abandona PSDE și a adera la partidul de guvernare. Totodată, Ion Sula a declarat că „PAS promovează traseismul politic și pune în pericol viitorul european al R. Moldova”.

Într-o reacție pentru ZdG, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a calificat declarațiile ca fiind „aberații populiste”.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Sula alături de mai mulți membri PSDE a declarat în mod repetat că „membrii PAS exercită presiune asupra aleșilor PSDE”.

„În ultima perioadă, Partidul Social Democrat European (PSDE) este ținta unor atacuri din partea partidului de guvernare, PAS. Scopul cărora este de a slăbi partidul. Am informat anterior opinia publică despre presiunile asupra primarilor noștri în perioada electorală. Ca rezultat, zeci de primari au fost forțați să adere la PAS. În pofida la toate aceste presiuni ale guvernării, PSDE a obținut un scor bun în alegeri, clasându-se pe locul 3.

Folosind resurse administrative, PAS exercită presiune asupra aleșilor locali din partea PSDE, ca să migreze la PAS, condiționând acordarea banilor pentru dezvoltarea localităților. Ultimul caz l-am avut în raionul Hîncești, unde mai mulți aleși PSDE, în mod mișelesc au fost convinși de membrii PAS prin punerea și propunerea de oferte ca să adere la această formațiune. Ei ne vorbesc despre valori europene, dar aplică practice antidemocratice”, a afirmat Sula.

Totodată, liderul PSDE a acuzat PAS de traseism politic.

„Ați condamnat traseismul politic sau deja îl promovați”, a spus Sula.

„Vom informa colegii noștri din România, liderii familiilor europene. Vom informa corpul diplomatic și organizațiile internaționale acreditate în R. Moldova despre aceste atacuri grave și antidemocratice ale guvernării PAS care pun în pericol parcursul european al țării. PAS pune în pericol viitorul european al R. Moldova”, a mai spus Sula.

Într-o reacție pentru ZdG, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a calificat declarațiile ca fiind „aberații populiste”.

Acum trei săptămâni, mai mulți lideri ai formațiunii PSDE ar fi părăsit partidul, după întrunirea biroului permanent al partidului, iar Ion Sula a fost acuzat de „colaboraționism cu PAS”.