Principală  —  Ştiri   —   Produsele "ROGOB" au câștigat concursul…

Produsele „ROGOB” au câștigat concursul „Promovăm Siguranța Alimentară” (P)

Concursul „Promovăm Siguranța Alimentară” a fost organizat de către Fundația Est – Europeană (FEE) în parteneriat cu Fondul „Eurasia Partnership” din Georgia, realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene, precum și prin cofinanțarea Guvernului Suediei și a Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei în contextul proiectului „Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova și Georgiei cu cele din UE”. Concursul a demarat în perioada iulie-decembrie 2014. Pentru etapa finală au fost acceptate doar trei companii, dintre producătorii de mezeluri s-a calificat doar compania „ROGOB”. Participanții au fost monitorizați de către inspectori independenți calificați, aleși în bază de tendere de către organizatorii concursului. În procesul de monitorizare a fost evaluat nivelul de securitate al procesului de producere, nivelul de corespundere la standardele europene al ambalajelor/etichetelor, mai mult decât atât, în cadrul laboratoarelor atestate a fost verificată calitatea produselor companiilor participante.
Astfel, câștigător al concursului, precum și titular al nominalizării «Operator alimentar responsabil -2014» a devenit compania FPC „ROGOB” SRL. Ceremonia de premiere a concursului «Promovăm Siguranța Alimentară» a avut loc la 29 ianuarie 2015, în cadrul Galei Festive Marca Comercială a Anului, organizat de Camera de Comerț și Industrie în parteneriat cu Agenția de Stat a Proprietății Intelectuale a RM. De asemenea, compania ROGOB a devenit deținătoarea celei mai înalte distincții – „Mercuriul de Aur” și nominalizarea «Reputație și Încredere» în cadrul concursului „Marca Comercială-2014”.
„Premiul obținut în concurs este menit să stimuleze apropierea politicilor sanitare moldovenești de standardele europene, ceea ce pentru noi este absolut important în contextul planurilor de ieșire pe piața europeană de salamuri și delicatese din carne”, declară Igor Roșca, directorul general de la Rogob.”Aplicând pentru acest concurs, am fost siguri că rezultatele monitorizării independente a companiei noastre și analizele produselor vor fi pozitive, iar acestea vor garanta succesul nostru. Această încredere s-a bazat pe aprecierea înaltă pentru condițiile sanitare ale companiei „ROGOB”, atribuită vara trecută în cadrul vizitei Comisarului UE pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor, Tonio Borg și Christian Schmidt, Ministru Federal al Alimentaţiei şi Agriculturii Republicii Federale Germania. Ei au afirmat că pe criterii de securitate și calitate, produselor noastre vor fi competitive pe piața europeană”.
FPC „ROGOB” SRL a fost fondată în anul 1997 și astăzi este cea mai mare și modernă companie din Moldova producătoare de salam și delicatese din carne. Amplasată în satul Goianul – Nou (mun. Chișinău), capacitatea de producție a companiei depășește 45-50 tone de produs final timp de 24h. În calitate de materie primă, compania folosește doar carne proaspăt refrigerată. Produsele „ROGOB” sunt comercializate în 3,4 mii unități comerciale în toată țara, de asemenea, compania deține 13 magazine de firmă. În cadrul companiei muncesc circa 400 angajați.