Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Primele declarații ale lui Putin…

Primele declarații ale lui Putin despre atacul terorist de la Moscova

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a ținut un discurs în legătură cu atacul terorist din regiunea Moscovei și a declarat 24 martie zi de doliu național. El a calificat atacul drept unul „sângeros și barbar” și a mulțumit echipajelor de ambulanță, pompierilor și salvatorilor, notează Novaia Gazeta Europe.

Acesta a menționat că măsuri suplimentare antiteroriste au fost introduse la Moscova, dar și în alte regiuni ale țării.

Totodată, Putin a citat declarația FSB despre cei 11 bănuiți reținuți și a adăugat că militanții plănuiau să treacă granița ucraineană, unde o „fereastră” a fost pregătită pentru ei.

„Toți autorii, organizatorii și clienții vor suferi pedepse inevitabile. O singură soartă îi așteaptă pe teroriști și criminali: pedeapsa și uitarea. Nimeni nu va mai putea să pună semințele discordiei”, a declarat Putin.


Vineri seara, 22 martie, în sala de concerte Crocus City Hall de la periferia capitalei Federației Ruse a avut loc un atac armat, în cadrul căruia mai multe persoane au intrat în clădire și au început a trage în oameni. Ulterior, în clădire a izbucnit un incendiu.

Cei vinovați au reușit să fugă de la fața locului și sunt acum căutați de autoritățile rusești. La câteva ore după tragedie, gruparea militantă sunită Stat Islamic a revendicat pe canalul de Telegram al grupului responsabilitatea pentru atac, informează Reuters.

Agențiile rusești de presă au spus anterior că toți cei 11 suspecți care ar fi stat în spatele atacului terorist au fost reținuți și sunt anchetați. Unul dintre ei a declarat că i s-ar fi oferit o jumătate de milion de ruble pentru a ucide oamenii de la Crocus City Hall.