Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Maia Sandu a câștigat…

Președinta Maia Sandu a câștigat un nou premiu în valoare de 25 000 de euro. Ce va face șefa statului cu banii

Foto: Președinția Republicii Moldova

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a fost distinsă cu Premiul Leipzig Robert Blum pentru Democrație, anunță șeful Cabinetului șefei statului, Adrian Băluțel. Premiul este „însoțit” și de suma de 25 000 de euro, pe care președinta a decis că îi va dona.

„Președinta Maia Sandu va dona unei organizații de caritate din Republica Moldova suma de 25 000 de euro ce însoțește Premiul Leipzig Robert Blum pentru Democrație, cu care a fost onorată de orașul Leipzig”, se arată în mesajul șefului Cabinetului președintei.

Premiul recunoaște eforturile de consolidare a democrației în R. Moldova sub conducerea Maiei Sandu.

„Sunteți o luptătoare pentru democrație, o europeană plină de pasiune și o reformatoare curajoasă”, a declarat Președintele Steinmeier.

Premiul Leipzig Robert Blum pentru Democrație este oferit, sub patronajul Președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, o dată la doi ani, unei persoane remarcabile din domeniile culturii, artei, științei, religiei, politicii și jurnalismului.

Pe 13 ianuarie 2024, șefei statului i-a fost înmânat premiului „Timișoara pentru Valori Europene”. Întrucât premiul bănesc de 30 000 de euro care însoțea distincția nu poate fi considerat drept cadou, potrivit legii, președinta a donat suma de bani Asociației Obștești „Prietena Mea”, fondată de Ludmila Adamciuc, mama unei fetițe de șase ani pe nume Beatrice, diagnosticată cu sindromul Down.  Asociația Obștească „Prietena Mea” are misiunea de a crește gradul de acceptare a dizabilităților prin informare, sensibilizare și abilitare atât a părinților copiilor cu nevoi speciale, cât și a societății.