Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Polonia propune crearea unui „Plan…

Polonia propune crearea unui „Plan Marshall 2”, pentru restaurarea Ucrainei. Inițiativa urmează să fie analizată de Consiliul Europei

Prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, a spus că este necesar să se creeze un plan pentru restaurarea Ucrainei, care să implice cele mai bogate țări din Europa. Morawiecki promite că va supune audienței această problemă, la următoarea reuniune a Consiliului Europei.

„Ucraina de astăzi este alimentată de curajul și speranța soldaților, care luptă în numele întregului popor. Această speranță trebuie susținută de o fundație reală. Această adevărată fundație ar fi un „Plan Marshall” numărul 2”, a spus Morawiecki, potrivit WNP.pl.

Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mykhailo Podolyak, a mulțumit prim-ministrului polonez, pentru o astfel de inițiativă.

„Acest „Plan Marshall 2” este responsabilitatea morală a celor care nu vor să stea pe loc, când rachetele rusești lovesc orașele noastre. Prim-ministrul Morawiecki este impecabil în inițiativa sa de a ajuta Ucraina să se recupereze. Polonia este un prieten sincer al Ucrainei”, a scris Podolyak pe Twitter.