Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vladimir Bolea și-a depus mandatul…

Vladimir Bolea și-a depus mandatul de deputat: „Să nu uitați niciodată că afară sunt 2,5 milioane de oameni care așteaptă de la noi soluții”

Parlamentul a luat act vineri, 29 iulie, de cererea de demisie depusă de către deputatul fracțiunii PAS, Vladimir Bolea. Acesta și-a depus cererea de demisie după ce a fost numit în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

„Cu trei ani și cinci luni în urmă, în martie, am intrat pentru prima dată în sala asta în calitate de deputat. Am muncit în binele și în beneficiul poporului R. Moldova. Ei au fost valoarea supremă, oamenii noștri (…). Să știți că mandatul de deputat și funcția este un instrument extraordinar, prin intermediul căreia poți să „răstorni munți”. Eu vă doresc foarte multă muncă cu abnegație, să nu uitați niciodată că afară când ieșiți sunt 2,5 milioane de oameni care așteaptă de la noi soluții, muncă și decizii corecte. Niciodată să nu uităm mâinile țăranilor crăpate, ochii lor (…). Când strângi mâna unui agricultor simți scoarța pământului în palmele lor (…). Sper să reușesc în continuare să umplu cu sens o altă funcție înaltă în stat de la care se așteaptă foarte multe rezultate”, a declarat Vladimir Bolea de la tribună, în ultimul său discurs în calitate de deputat în Parlamentul de legislatura a XI-a.

Mai multe persoane, printre care deputatul din opoziție Corneliu Furculiță, și-au exprimat regretul privind demisia lui Vladimir Bolea din funcția de deputat.

„În calitate de președinte ai comisei agricultură, domnul Vladimir Bolea a fost un președinte foarte bun, eu nu aș vota pentru ca să plecați”, a declarat deputatul socialist Corneliu Furculiță.

De asemenea, a fost declarat vacant un mandat de deputat în Parlament, care aparține PAS.

În conformitate cu Legea despre statutul deputatului, mandatul vacant va fi atribuit supleantului imediat următor de pe lista partidului.

Noul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Vladimir Bolea, a depus jurământul vineri, 8 iulie, în prezența președintei țării Maia Sandu și a prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Viorel Gherciu, despre revocarea din funcția de ministru al Agriculturii: „Am fost luat prin surprindere”. Vladimir Bolea a fost prezentat echipei Ministerului