• Video/ Ședință la Guvern: Noi numiri în funcție și lista proiectelor aprobate

  Video/ Ședință la Guvern: Noi numiri în funcție și lista proiectelor aprobate
  vizualizări
  08 iulie 2020 | 14:08

  Cabinetul de miniștri se întrunește miercuri, 8 iulie, în ședință de lucru. Pe ordinea de zi au fost incluse 34 de subiecte.

  LIVE TEXT:

  Ora 15:38 Ședința s-a încheiat.

  Ora 15:37 Este examinat proiectul cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:36 Este examinat proiectul privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 77/2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:35 Este examinat proiectul pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 820/2009 cu privire la Comisia naţională extraordinară de sănătate publică. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat

  Ora 15:34 Este examinat proiectul cu privire la încetarea procedurii de lichidare a întreprinderii de stat „Medisan”, modificarea și abrogarea unor hotărâri ale Guvernului. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:30 Este examinat proiectul pentru modificarea punctului 4 din Hotărârea Guvernului nr. 504/2018 cu privire la Premiul Național. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:27 Este examinat proiectul pentru aprobarea proiectului de lege privind declararea utilităţii publice de interes naţional a lucrărilor de reabilitare, modernizare şi extindere a unor drumuri naționale. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:22 Este examinat proiectul cu privire la prelungirea termenului de interzicere a exportului unui produs. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Se interzice până la 31 august exportul de măști medicinale”.

  Ora 15:20 Este examinat proiectul pentru aprobarea Regulamentului cu privire la achizițiile publice necesare pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:17 Este examinat proiectul pentru aprobarea unor măsuri suplimentare de transparență privind achizițiile publice efectuate în vederea prevenirii, diminuării și lichidării consecințelor pandemiei de coronavirus (COVID-19) pentru anul 2020. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:15 Este examinat proiectul cu privire la transmiterea Întreprinderii de stat „Firma Agricolă „Serele Moldovei” și modificarea unor hotărîri ale Guvernului. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:12 Este examinat proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:11 Este examinat proiectul cu privire la aprobarea Avizului asupra proiectului de lege pentru modificarea art. 18 din Legea nr. 289/2004 privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:10 Este examinat proiectul pentru aprobarea Avizului asupra proiectului de lege privind acordarea, cu titlu de excepție, a dreptului la pensie anticipată pentru limită de vârstă. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:07 Este examinat proiectul pentru aprobarea Avizului la proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea articolului 13 din Codul electoral nr. 1381/1997. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:05 Este examinat proiectul pentru aprobarea Avizului la proiectul de lege privind interpretarea articolului 58 din Legea privind supravegherea de stat a sănătății publice nr. 10/2009. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  „Este un proiect lipsit de sens, un proiect politic”, a declarat ministrul Justiției Fadei Nagacevschi.

  Ora 15:03 Este examinat proiectul privind aprobarea Avizului asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea articolului 4 alineatul 4 din Legea nr. 1585/1998 cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 15:00 Este examinat proiectul cu privire la aprobarea Avizului asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 156/1998 privind sistemul public de pensii. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:51 Este examinat proiectul pentru aprobarea proiectului de lege cu privire la Codul vamal. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:46 Este examinat proiectul cu privire la aprobarea Procedurii comune de înregistrare pentru aditivii alimentari, enzimele alimentare și aromele alimentare. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:45 Este examinat proiectul privind aprobarea unor măsuri necesare pentru asigurarea securității cibernetice la nivel guvernamental și modificarea Hotărârii Guvernului nr. 414/2018 cu privire la măsurile de consolidare a centrelor de date în sectorul public și de raționalizare a administrării sistemelor informaționale de stat. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:44 Este examinat proiectul cu privire la modificarea anexelor nr. 1 și nr. 11 la Hotărârea Guvernului nr. 1276/2018 pentru aprobarea procedurilor privind accesul la măsurile de ocupare a forței de muncă. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:41 Este examinat proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:40 Este examinat proiectul pentru inițierea negocierilor asupra proiectului Memorandumului de înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii India privind cooperarea în domeniul sănătății și medicinei. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:39 Este examinat proiectul pentru transmiterea unor bunuri imobile și abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 916/2010 cu privire la transmiterea unui imobil. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:37 Este examinat proiectul cu privire la alocarea mijloacelor financiare pentru susținerea programelor raioanele/municipale de granturi. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:35 Este examinat proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 86/2018 cu privire la unele instituții rezidențiale. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:34 Este examinat proiectul pentru modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 454/2008 cu privire la optimizarea participării organelor centrale de specialitate ale administrației publice, precum și a altor autorități administrative centrale la executarea angajamentelor asumate față de organizațiile internaționale. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:32 Este examinat proiectul pentru modificarea punctului 19 din Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului social, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1167/2008. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:29 Este examinat proiectul pentru modificarea unor anexe la Hotărârea Guvernului nr. 102/2018 cu privire la comisiile interguvernamentale de colaborare economică, comercială, științifică și tehnică. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:28 Este examinat Proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea articolului 31 din Legea nr. 156/1998 privind sistemul public de pensii. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:26 Este examinat Proiectul pentru transmiterea unui bun imobil și modificarea anexei nr. 18 la Hotărârea Guvernului nr. 351/2005 cu privire la aprobarea listelor bunurilor imobile proprietate publică a statului și la transmiterea unor bunuri imobile. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:23 Este examinat Proiectul pentru modificarea anexei nr. 2211 la Hotărârea Guvernului nr. 351/2005 cu privire la aprobarea listelor bunurilor imobile proprietate publică a statului și la transmiterea unor bunuri imobile. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:21 Este examinat proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 357/2018 cu privire la determinarea dizabilității. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

  Ora 14:19 Mihail Casapu a fost numit în funcția de director adjunct al Agenției Proprietați Publice.

  Ora 14:18 Elena Oleinic-Slivinschi a fost numită în funcția de director general adjunct al Agenției de Investiții.

  Ora 14:17 Tatiana Popa a fost numită în funcția de director general adjunct al CNAS.

  Ora 14:15 Lilia Palii a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Economiei.

  Ora 14:03 Ședința a început.

  Ședința începe la 14:00.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Belarus: Noi proteste împotriva lui Lukașenco

  Zeci de mii de manifestanţi s-au adunat duminică, 20 septembrie, la Minsk, în pofida presiunilor poliţiei, pentru un nou marş de protest împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, informează Agerpr…
  Belarus: Noi proteste împotriva lui Lukașenco

  VIDEO/ COVID-19 și 5G: demontăm teoriile conspirației

  Odată cu declanșarea pandemiei de noul coronavirus, în mediul online din întreaga lume au apărut diverse teorii ale conspirației, unele dintre ele leagă răspândirea COVID-19 de tehnologia 5G. Informațiile despr…
  VIDEO/ COVID-19 și 5G: demontăm teoriile conspirației

  Alte 260 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore. Două persoane au fost răpuse de coronavirus

  Alte 260 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Germania-1). Au fost efectuate 1142 de teste, dintre care primar – 979 şi…
  Alte 260 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore. Două persoane au fost răpuse de coronavirus

  Covid-19 în România: 1 231 de cazuri noi și 33 de decese, în ultimele 24 de ore

  În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1 231 de cazuri noi de Covid-19, din 13.391 de teste efectuate. Alte 33 de persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus. La terapie intensivă sunt internați 47…
  Covid-19 în România: 1 231 de cazuri noi și 33 de decese, în ultimele 24 de ore

  Drumul spre casă. Cetățenii din diferite țări, blocați în străinătate, luptă pentru a reveni în patria lor

  Pandemia de coronavirus a lăsat fără locuri de muncă o armată întreagă de muncitori migranți. Mulți dintre ei încă mai încearcă, fără succes, să revină acasă. Cum se întâmplă exact acest lucru? Aflăm din relată…
  Drumul spre casă. Cetățenii din diferite țări, blocați în străinătate, luptă pentru a reveni în patria lor

  Covid-19: Numărul de noi infectări din Rusia depăşeşte 6 000 pentru a doua zi consecutiv

  Sâmbătă, 19 septembrie, Rusia a raportat 6 148 de noi cazuri de infectări cu coronavirus. Aceasta fiind pentru a doua zi consecutiv când numărul de infectări zilnice a depăşit valoarea de 6 000, transmite Agerp…
  Covid-19: Numărul de noi infectări din Rusia depăşeşte 6 000 pentru a doua zi consecutiv