Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Moțiune simplă împotriva politicilor…

VIDEO Moțiune simplă împotriva politicilor guvernamentale în domeniul sănătății, citită de la tribuna Parlamentului

Deputații Grupului parlamentar Pro Moldova au înaintat joi, 18 iunie, moțiune simplă asupra politicilor guvernamentale în domeniul sănătății publice. Documentul a fost prezentat de către deputata Ruxanda Glavan, de la tribuna principală a Parlamentului.

În motivarea prezentată, deputata Ruxanda Glavan a menționat că înaintarea moțiunii simple a fost condiționată de „managementul defectuos în gestionarea pandemiei provocată de noul coronavirus și starea deplorabilă în care se află sistemul de sănătate al țării”.

Totodată, prin acest document se solicită reevaluarea de urgență a politicilor în domeniul sănătății, separarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în două instituții, precum și testarea masivă a populației la infecția COVID-19.

Conform procedurii legislative, moțiunea simplă este examinată în Comisia de profil care prezintă plenului Parlamentului avizul asupra acesteia. Dezbaterea moţiunii simple are loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.